Vasen maalaus [On the left]:Tuomi / Oikea maalaus [on the right]:Tikkanen

6. – 28.6.2009
IIDU TIKKANEN & JUHANI TUOMI
Paintings

IIDU TIKKANEN (s.1983) Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2007 valmistunut kuvataiteilija työskentelee parhaillaan Helsingissä, ja on ollut esillä mm. Taiteilijat 2008 näyttelyssä Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa, sekä pitänyt stipendiaattinäyttelyn Galleria Rajatilassa.

Näin Tikkasta kuvailtiin Nuoret Taiteilijat Wanhassa Woimalassa -näyttelyn kritiikissä:
” Iidu Tikkasen taidokas maalaaminen nousee niin ikään näyttelyssä esille. Maalauksista näkee viehtymyksen eri tekniikoihin. Töistä huokuva osittainen keskeneräisyyden tunne tuo niihin ilmavuutta, ikään kuin katsoja näkisi teoksissa lupauksen tulevasta. Värisävyt elävät samalla hienosti töiden aiheiden kanssa” KSML.fi ALEKSIS SALUSJÄRVI

JUHANI TUOMI (s.1983) Niin ikään Tampereelta vuonna 2007 valmistunut Juhani Tuomi valmistui Kuvataideakatemiasta Kuvataiteen Maisteriksi ja oli mukana myös kevään 2009 valmistuvien näyttelyssä. Näin Juhani Tuomi luonnehtii tekemistään Kuvan Kevät 2009- näyttelyn verkkosivuilla:

”Kaaottiseen (sic) maailmaan ihminen tarvitsee välineen, kielen, joka asettaa asiat syy-seuraus -suhteeseen, ja luo tyhjyyteen järjestyksen illuusion. Maalauksen kielellisyys toimii teoksissani jonkinlaisena reunaehtona tai luonnonlakeina.” ”(…) ollakseen enemmän kuin ajatus, täytyy teoksella olla muoto, materiaalinen ulottuvuus. Maalaukseni ovat tässä maailmassa toimivia olioita, ne ovat subjekteja. Katsojan tulisi kohdata ja kohdella teosta aina itseisarvona; maalaus ei anna mitään jos katsoja ei ole valmis antamaan jotain takaisin itsestään.” http://www.kuvankevat.fi/taitelijat/juhani-tuomi

Painters Iidu Tikkanen and Juhani Tuomi joined in an exhibition by both presenting one painting. Tuomi and Tikkanen have graduated from Tampere University of Applied Sciences in 2007, and done their M.F.A degrees in The Academy of Fine Art in Helsinki – Tuomi at 2009 and Tikkanen at 2014.

www.iidutikkanen.com
www.juhanituomi.com