Aino Louhi:Hasardimaantiede


LOKAKUU / October
7.10- 31.10.2010
AINO LOUHI: Hasardimaantiede Hazardgeography


"Hasardimaantiede oli lempikurssini lukiossa. Neljännen kerroksen hapettomassa luokkahuoneessa, paksujen verhojen pölyntuoksussa, uurteiseen pulpetinkanteen nojaten oli turvallista kuulla ihmistä suuremmasta tuhovoimasta. Pelko oli abstraktia ja jännittävää, kärsimykset kaukaisia ja epätodellisia. On mahdotonta edes yrittää toistaa sitä tuhoa, mitä luonto voi saada aikaan. Siksi oma maantiedon oppituntini on leikkisä ja kaunis; purkaukset ovat onnellisia roiskeita seinillä, vuoret pieniä ja vyöryt pehmeitä. Tornado on pysähtynyt huokaisemaan vihaisella matkallaan kylästä toiseen."

Aino Louhi (s.1981) on tamperelainen kuvataiteilija, joka kävi lukionsa Torkkelinmäellä. Hän palaa tuttuihin maisemiin ja koulumuistoihin ensimmäisellä Helsingin-näyttelyllään Hasardimaantiede Galleria Alkovissa.

aino@kaino-kustanne.com
www.ainolouhi.com


A Tampere based visal artist Aino Louhi (b.1981) presents her first exhibition in Helsinki at Gallery Alkovi. In the exhibition called Hazardgeography she returns to familiar scenery and memories of her high school times (school situated nearby at Torkkelinmäki in Kallio.


Haastattelu / Interview (In finnish) :