Teoskuvan tiedot nimi: Halvat banaanit (kuosi takista) tekniikka: akryyli MDF-levylle koko: 36,6cm x 26,3cm valmistumisvuosi: 2011


HUHTIKUU /April
7.4.-1.5.2011
JAANA LAAKKONEN:
SAMALLA SEINÄLLÄ/ ON THE SAME WALL


Maalauksia /Paintings


"Kovin vallankumouksellinen en ole tähän mennessä ollut. Olen lukuisia kertoja levittänyt muutaman millimetrin paksuisen muovimaalikerroksen kuitulevypohjalle, asetellut väriläntit erijärjestykseen, lisännyt vettä väriin tai hangannut maalia pois. Välillä olen peittänyt kaikki värit valkoisella ja aloittanut alusta vaikka maalaushan voi olla millainen hyvänsä. Minua kiinnostaa suunnattoman paljon tämä järjestelytyö. Välillä löydän itseni häpeilemästä tekemääni järjestystä tai tuhoan järjestyksen ennen kuin kerkeän havaita sen hyväksi. Olen erittäin mielissäni kun löydän hyvän järjestyksen odottamattomalla tavalla. Olen tyytyväinen tähän hurjastelun muotoon, jossa maalia yritetään levittää ennakkoluulottomasti levylle ja aika-ajoin levyt järjestetään seinälle. Maalaaminen on ehdottamista itselleni, näyttely ja maalaukset ovat ehdotukseni katsojalle."

Jaana Laakkonen on Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2010. Hänen töitään on ollut viimeksi esillä yksityisnäyttelyssä B-Galleriassa, Turussa. Vuonna 2011 hänen teoksiaan nähdään mm. yhteisnäyttelyssä Taidehalli TR1 Projektitilassa ja yksityisnäyttelyssä TILANNE-galleriassa Tampereella.

Jaana Laakkonen has graduated from Tampere University of Applied Sciences in 2010. Her works have been presented in solo shows in Gallery B, in Turku, in the year 2011 her works will be seen at group exhibition at TR1 Kunsthalle in Tampere and in a solo Show at TILANNE Gallery in Tampere.

Näyttelyn järjestämistä on tukenut Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto.

www.jaanalaakkonen.com

Alkovi Galleria, Helsinginkatu 19, alkovigalleria(at)gmail.com, Helsinki