[Kuva / Image: Riikka Aresalo]


[01.05.2013 - 26.5.2013]
RIIKKA ARESALO
Missä ruoho on vihreämpää / Where the grass is greener


"Ihminen ostaa tavaraa, palveluita, autoja ja asuntoja. Ihminen on asiakas, on aina oikeassa ja tuntee nšin osallisuutta maailmanmenoon valintojensa ja tekojensa kautta. Ihminen on mukana ja olemassa. Ihminen on oppinut: koska olen sen arvoinen.
Kun ihmisellä on tänään kaikki, mitä hän eilen halusi, huomenna se ei enää riitä. Jossain on aina jotain parempaa, uudempaa ja kauniimpaa – enemmän.
Mikään ei riitä. Kenellekään. Ruoho näyttää vihreämmältä aidan toisella puolen. Vihreä vihertyy aita aidan jälkeen ja aidat eivät lopu koskaan.”
Teksti: Riikka Aresalo

Riikka Aresalo on helsinkiläinen kuvataiteilija ja valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta Ympäristötaiteen maisteriohjelmasta 2012. Aresalo on tutkinut ihmisen, rahan ja kaupungin välisiä suhteita. Teokset ovat olleet esillä pääosin kaupunkitilassa.

In her exhibition Riikka Aresalo describes a human being as a customer – a consumer who buys things. She asks what is enough, what is sufficient when we have everything and the things we wanted yesterday are too little by tomorrow. “The grass is always greener on the other side of the fence. The green gets greener after each fence and the fences never end.” Quote: Riikka Aresalo.

Riikka Aresalo is a Helsinki-based visual artist graduated from the Department of Environmental Art in The Helsinki University of Art and Design in 2012. She has been dealing with the relationships between people, money and the city. The artworks have been mostly presented in the urban space.[www.riikkaaresalo.com]


_ _ _ _ _ _ _